http://www.corinacaragea.ro/wp-content/uploads/2016/04/MG_4830-e1462944406181-960x1042_c.jpg

Cine e in oglinda?


Niciodata sa nu spui ¨niciodata¨. Poate mai tarziu, poate daca o fi musai pentru psihicul meu, poate in limita bunului simt, dar..poate nu. Mi-e groaza de spitale, de oglinda in care nu ma voi mai recunoaste, de drumul alunecos spre o masca inflexibila. Ma uit din afara acestei hore a perfectiunii estetice, in care se prind tot mai multi si in care joaca “cu foc”, uitand sa incetineasca ritmul, de iesit nici vorba. Ma intreaba si pe mine oamenii in interviuri ce parere am despre operatiile estetice, daca mi-as face, daca am, daca mint, etc.

Corina Cargaea

In adolescenta avem nenumarate complexe. Cu trecerea timpului, descoperim ca lumea nu se sfarseste la rochia mai frumoasa a colegei de banca, la sandalele pe care le poarta tot liceul, in fata oglinzii care parca ingrasa si nici porecla pe care o capatam rapid in gasca din fata scarii de bloc. Dar la maturitate?

Unii dintre noi invatam sa ne acceptam asa cum suntem , altii incercam sa stergem cumva, prin metode diverse, ce nu ne place cand ne uitam in oglinda. O rochie scumpa, o interventie chirurgicala ici-colo, maine, o cheie care deschide usa unui bolid de lux sau cheia ce merge la o persona la care altfel nu am ajunge, etc. Cati nu o iau pe aceste scurtaturi? E mai simplu si mai rapid si , sa fim seriosi – cine nu ar vrea cea mai la indemana solutie?

Corina Caragea

Foto: Andrei Plesnila/Lilia Raicu, Make-up: Ina Raicu, Vestimentatie: Maria Lucia Hohan

Dar cine stabileste unde e linia dintre ajustare si ridicol? Dintre complex si disperare? Dintre tusa fina si desfigurare? Dar cine are dreptul sa fie judecator si cine inculpat? Cine e victima propriei vanitati si cine prizonierul unui complex sau unei povesti triste, nestiute de public? 

Eu nu ma dau peste cap sa fiu cea mai frumoasa, cea mai stilata, ca scoasa din cutie la fiecare aparitie in fata marelui juriu format din stilisti inchipuiti si nici cea care se minte pe ea insasi ca a descoperit secretul tineretii fara batranete. Cred cu tarie ca frumusetea nu trebuie sa fie o obsesie. Am invatat ca oglinda tineretii fara batranete nu o gasim decat in basme, iar basmele sunt pentru copii. In lumea reala, o operatie o cere pe alta, un compromis il striga pe urmatorul, caci niciodata nu esti multumit odata ce ai pasit pe drumul fara intoarcere al perfectiunii fizice. Fizice si atat. Caci cred ca atunci cand te straduiesti din rasputeri sa iti acoperi ¨rugina¨de pe caroserie, de fapt incearci, poate fara sa stii, sa acoperi defectiunile la ¨motor¨. Ranile sufletului nu se vad din fericire, dar cel ce le are, le simte si incearca in fel si chip sa compenseze pe dinafara. Cu un bisturiu, cu o carpa scumpa, o casa ce se invarte dupa soare, orice te poate pacali pe tine si pe ceilalti ca esti…bine.

Share with your friends

corinacaragea

Other posts by

13 Responses

 • Patrick on 30/12/2016, 12:50:31

  Felicitariiiii!!!!!😀

  Intelepciunea vine data cu trecerea timpului.

  Reply to Patrick
 • Mihaela on 07/12/2016, 13:53:16

  Ma bucur ca o femeie frumoasa ca tine “propavaduieste” frumusetea naturala. Felicitari pt articol!

  Reply to Mihaela
 • Adrian on 07/12/2016, 13:25:54

  Interesante intrebari si curiozitati. Cred ca fiecare femeie in parte isi ridica stafeta sau nivelul ei de frumusete sau de ” infrumusetare ” oricare metoda ar alege, fie operatii estetice fie kilogramul de machiaj.
  Noi barbatii cred ca avem influenta sau ” vina ” cam 20% din toata afacerea asta. Femeile (unele) concureaza cu celalte, ba sa fie mai supla, ba mai blonda, ba mai nu stiu cum. Asa ca, cine hotaraste limita e femeia in sine, fie printr-o apreciere a barbatului de langa ea care o accepta naturala si frumoasa cum fara sa gandeasca dubios aprecierea lui sau fie prin simpla ei apreciere de femeie competitiva,geloasa fata de alte femei.

  Nu contest faptul ca sunt barbati care sunt innebuniti dupa femei “tencuite ” in machiaj, dar sunt si barbati care apreciaza ce e de la mama natura.

  Parerea mea

  Reply to Adrian
 • Steluta on 07/12/2016, 13:22:55

  Felicitari pentru articol!Trebuie sa intelegem ca frumusetea vine din simplitate si ca nimeni nu este perfect.

  Reply to Steluta
 • Elena on 07/12/2016, 13:13:15

  Bine punctat, acceptarea vine in momentul in care ii observi pe cei din jurul tau, vezi ce are deosebit fiecare persoana. Make-up-ul poate scoate in evidenta anumite trasaturi sau poate creea o masca 🙁 Fiecare alege ceea ce vrea sa transmita si cum simte sa o faca 🙂 O zi faina!

  Reply to Elena
  • corinacaragea on 07/12/2016, 13:20:27

   Oare nu s-a depasit frontiera make up ului? Asta e mai ingrijorator. Fetele intra pe drumul cu sens unic al bisturiului..

   Reply to corinacaragea
   • Elena on 07/12/2016, 14:50:58

    Asta am observat si eu…buze mai mari, sani proeminenti etc. Ce mi se pare grav este in unele cazuri indemnul pe care unii parinti i-l acorda “copilului” care doreste schimbarea, suportul material pentru asa ceva. Sau mai grav sintagma ,,Scopul scuza mijloacele”.

    Reply to Elena
    • corinacaragea on 09/12/2016, 07:11:05

     🙁 nu sunt parinte, nu pot sa judec. oricum, alunecam cu totii pe o panta periculoasa…

     Reply to corinacaragea
 • Silvia on 07/12/2016, 10:23:45

  Corina, felicitari pentru articol. Astept cu nerabdare si altele. Mult succes 🙂

  Reply to Silvia
 • Raluca on 28/11/2016, 18:31:52

  Felicitari pentru articol.Surprinde tare bine realitatea zilelor noastre. O realitate,din pacate,trista.Un cerc vicios manat de extreme si de superficialitati.

  Reply to Raluca
 • Raluca on 28/11/2016, 18:31:30

  Felicitari pentru articol.Surprinde tare bine realitatea zilelor noastre. O realitate,din pacate,trista.Un cerc vicios manat de extreme si de superficialitati.

  Reply to Raluca

Menu