1 mai la…tara

by Corina Caragea
0 comment

A fost odata ca niciodata…cam asa incepe mini-vacanta mea de 1 mai. Am uitat in ce secol suntem, m-am pierdut in peisaje pictate in zeci de culori, reale (desi nu pareau) , intr-un colt de liniste si frumusete pe care nu am mai intalnit-o pana acum – in locul cunoscut ca… inima Angliei. 

Cotswolds Cotswolds

Cotswolds este la 130 de kilometri de Londra, dar la secole distanta. Este ca o calatorie inapoi in timp – parca eram si eu un personaj in cartile lui Jane Austen sau Shakespeare (aici este si locul in care el s-a nascut – Stratford Upon Avon). Eu am inchiriat o masina, dar posibilitatile de transport din Londra sunt multiple, accesibile si ok ca pret. Prin satele pitoresti, rupte din povesti este insa cel mai frumos sa te plimbi. Iar varianta ideala este sa si inchiriezi un “cottage”.  

Cotswolds

In scurta mea excursie m-am plimbat pe drumuri serpuite printre case din piatra, imbracate in flori si verdeata, cu gradini mici, perfect aranjate si ingrijite. Culorile erau parca puse cu Photoshop-ul zilelor noastre, fix peste casele vechi de 500 de ani, peste dealurile cu multe capite si.. oite. Apropo, lana de aici este considerata cea mai buna din Europa, iar comertul cu lana i-a facut faimosi pe locuitorii satelor care au aproape fiecare o  “sheep street” 🙂

CotswoldsCotswolds

Cotswolds

Daca aveti timp, va recomand sa nu scapati Birbury (cel mai frumos sat englezesc) , Chipping Campden, Burtford sau Bourton-on-the-water. Pe stradute in aceste zone, te intalnesti cu copiii din Harry Potter sau chiar cu o vedeta care are propriul “cottage” cumparat aici (doar asa iti amintesti in ce secol esti),  intri in pravaliile micute, patiseriile si casele care te asteapta la un ceai sau dulciuri facute in casa.

In aceste sate tipic englezesti, timpul s-a oprit in loc. Ma opresc si eu cu povestea si las pozele sa vorbeasca in locul meu, despre ceea ce englezii au declarat “Area of outstanding natural beauty”

Cotswolds CotswoldsCotswolds

Cotswolds

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.