Aventuri cu rulota prin Romania – partea 2

by Corina Caragea
2 comments

Ati auzit de conceptul de “glamping”? Am vrut si eu sa vad cu ochii mei, asa ca am pornit cu rulota spre o locatie laudata pentru acest gen de experienta de cazare. Undeva intre Bucegi si Piatra Craiului, pe un platou la 1000 si ceva de metri altitudine. Ati incercat vreodata o vacanta cu cortul? Eu nu. Tocmai pentru ca mi-a fost teama de lipsa comfortului. Acum nici sa vreau nu as fi putut sa inchiriez un astfel de cort, caci era totul ocupat. Si oricum aveam alta varianta de cazare 🙂 Dar am facut un pic de inspectie pentru un weekend viitor, cine stie..

Glamping este despre cazare la cort, dar in comfort. Se spune ca ai conditiile de la hotel, dar totodata si avantajele cazarii in mijlocul naturii.

Foto: Ursa Mica Glamping Resort

O astfel de experienta costa in jur de 300 de lei/persoana pe noapte in weekend, sa dormi intr-un cort frumos amenajat,cu soba si lemne de foc, cu muntii in fata ta salutandu-te la prima ora dimineata, aerul curat si linistea naturii. Poti alege sa te plimbi cu bicicleta in zona, sa faci sauna, exista ciubere cu apa calda sau pur si simplu sa te bucuri de panorama. Totul bine si frumos pana aici. Dar unde este baia? Ei bine, pentru dus, iti iei prosopul si schimburile in mana si parcurgi o distanta pana la un container in care nu am intrat sa vad cum e, deci nu va pot povesti mai multe. In privinta mancarii, ai o singura varianta – restaurantul lor. Meniu fix. Nu e pe alese. Aici la terasa ai si wireless:-) Acesta nu este singurul loc din Romania in care puteti incerca “glamping” si nu pot decat sa ma bucur ca usor-usor incep sa apara si la noi astfel de noi experiente pentru turisti. Mai ales ca, alaturi de varianta unei autorulote, cea a cazarii la cort este una ce iti asigura distantarea sociala,  independenta si libertatea in vacanta anul acesta ca niciun altul.

Dupa acest scurt popas am ajuns la Poiana Brasov, unde mi-am invins una dintre frici 🙂 De cai. Dupa o plimbare cu trasura, m-am imprietenit cu Eza. Nu mi-a fost doar frica, ci si mila. De fiecare data cand am ajuns in locatii exotice, nu m-am asezat la coada pentru plimbari pe elefanti sau camile. Cred ca cea mai blanda privire am gasit-o in ochii Ezei. Ne-am despartit cu greu si am pornit catre alta destinatie. Tot in Romania, dar fara rulota. Am descoperit doua locatii de poveste! In care m-am simtit tare mandra ca iata, si in tara noastra se poate, exista si putem beneficia de astfel de cazari si de privelisti care iti taie respiratia. Totodata am fost in alte doua locatii care m-au dezamagit putin – una care a cazut prada propriei celebritati si cealalta cazuta la propriu, o comoara mostenita, insa lasata in paragina si atinsa de kitch. Ce pacat! Dar despre acestea va povestesc intr-o postare viitoare, iar acum va las sa urmariti filmul scurtei mele vacante mele cu rulota la munte, partea a doua:

You may also like

2 comments

fabi 13/09/2020 - 09:18

Corina la Domeniul Dracula Daneș ai fost?

Reply
Corina Caragea 14/09/2020 - 07:44

Nu

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.