BRomania – online si offline

by Corina Caragea
0 comment

L-am intalnit pe Matei Dima acum doi ani, la facultate. In amfiteatrul in care odata dadeam examene la Semiotica sau Istoria Presei Scrise, statea el acum in fata studentilor veniti sa il ia la intrebari. Il stiau drept BRomania si aveau multe curiozitati legate de omul pe care nu il vazusera pana atunci … offline. Cum sa dai lovitura pe net, sa fii milionar in followersi, vizualizari si sa traiesti din asta? Cati bani faci si cum? Asta isi doreau cu totii sa afle de la tipul pistruiat, cu ochii albastri care parea ca detine cheia succesului in  vremuri in care  termenul “influencer” a devenit o meserie pentru multi.

“Cel mai important e sa fiti true. Marea majoritatea a vedetelor pe care le stiti sunt in realitate… naspa.”

Stateam in ultima banca si urmaream ora de “influencereala”, incercand sa imi iau notite pentru interviul pe care il pregateam si eu pentru el. Si ii observam audienta. Toti ii faceau poze, postau rapid pe Insta si il tagguiau entuziasmati. A stiut ca are cartile castigatoare in mana si le-a aruncat pe masa pe rand, la momentul potrivit. “Am vizualizat totul de la bun inceput, stiam exact, cand am venit in Romania, care vor fi pasii mei.” mi-a spus Matei Dima , unul dintre primii si cei mai populari creatori de continut din Romania.

A batut recorduri in online, dar si in offline – succesul lui a trecut de la ecranul telefonului la marele ecran. Debutul sau ca regizor cu lungmetrajul “5GANG – Un altfel de Craciun” a atins recorduri de incasari, ca si “Miami Bici”, unde a fost producator si actor in ceea a devenit rapid cea mai populara comedie romaneasca din ultimii 26 de ani, apoi a intrat si in grila Netflix.

Ce urmeaza? Un rol dificil. Sa aduca zambetul pe fata copiilor care au primit diagnosticul unei boli incurabile si sa transmita un mesaj delicat celor care il urmaresc pe BRomania pe toate canalele. “Copacul dorintelor” este primul lungmetraj caritabil din Romania, urmare a implicarii lui Matei in proiectele fundatiei Hospice Casa Sperantei. Toate incasarile se vor indrepta catre ingrijirea gratuita a micilor pacienti care se infrunta cu boala incurabila.

Va invit sa urmariti interviul cu Matei Dima pe canalul meu de Youtube:

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.