Capri, la dolce vita

by Corina Caragea
4 comments

Capri este una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterana, insula aflata la 135 de metri deasupra marii..Un loc desprins din filme, cu o doza de romantism si eleganta , un parfum misterios si niste peisaje de vis. Insula este foarte mica . Dar esentale tari se tin in sticlute mici, nu?

Capri

Odata ajuns in port, fie iei funicularul catre orasul Capri, fie autobuzul catre Ana Capri. Nu se circula cu masina. Vei descoperi de ce acest colt de paradis a fost dintotdeauna locul preferat de poeti, scriitori si muzicieni. Drumul serpuitor te duce pana sus, printre casele locanicilor – vechi, cu gradini colorate, cu lamai si vita de vie.

CapriCapri

Nu rata Villa San Michelle in Ana Capri – viziteaza gradina pentru o priveliste asupra golfului Napoli, dar si interiorul. Eu am urcat spre Ana Capri cu autobuzul , iar la fiecare curba imi statea inima. Nu credeam ca e sosea mai ingusta decat cea de pe Coasta Amalfi. Nu stiu cum incap doua masini pe drum. Inainte de fiecare curba, soferii claxoneaza.

Inima insulei este La Piazzetta, unde trebuie sa te asezi la o cafenea sa te bucuri de “gelato”, limoncello sau un cappuccino.

Ce ziceti de Via Krupp ? Drumul in zig-zag format din ace de par, abrupt si spectaculos, de la Gradinile lui Augustus pana jos, la Marina Piccola.CapriCapri

Un simbol al insulei si de neratat, este Grota Azzuro – intri cu barcuta, stai culcat, petreci numai 5 minute inauntru si…jumatate de ora la coada, pana sa intri, dar merita, zic eu! Lumina soarelui se reflectă din nisipul aflat pe fundul pesterii, rezultatul fiind o apa de un albastru ireal de frumos. Poza vorbeste in locul meu:)

Cum ajungi acolo? Eu am ¨lipit¨ Capri de un weekend petrecut la Roma. A durat cateva ore, cu doua mijloace de transport. Dar mult mai usor este din Napoli sau de pe Coasta Amalfi. Este mai eficient. Eu am fost la inceput de iunie, o perioada perfecta. Nu era extrem de cald sau de aglomerat de turisti. Sper sa va cucereasca si pe voi micuta insula, asa cum m-a cucerit pe mine:)

Distractie placuta!!

www.capri.com

www.capri.com

CapriCapriCapriCapriDollarphotoclub-75249552_e2x1_0_153_1400.20150603154516

You may also like

4 comments

Magia di Maggio 13/05/2016 - 18:21

Daca ai sa fii vreodata batrana si nemaritata, am sa te caut.
Jur ca te iau de nevasta. 🙂

Reply
Diana 19/04/2016 - 00:10

Capri sau Sardinia? Ce recomanzi?

Reply
corinacaragea 19/04/2016 - 00:35

Depinde de durata vizitei. Capri pentru un weekend, Sardinia pentru o saptamana.

Reply
Sîrbu Cătălin Andrei 18/04/2016 - 13:19

Bună Corina, frumos și foarte interesant articolul tău despre Capri

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.