Cele mai scumpe orase ale lumii

by Corina Caragea
3 comments

Singapore ramane cel mai scump oras al lumii, al treilea an la rand. Daca vrei sa te muti acolo, trebuie sa stii ca o paine este echivalentul a 14 RON. Mai mult, daca vrei sa ai masina ta, trebuie sa scoti bani buni din buzunar. Cei mai multi.

imageCand am fost acolo, anul trecut, trebuie sa recunosc ca nu am stat deloc in trafic, iar pe sosele vedeam in mare parte masini din Asia. Taxele sunt foarte mari. Cine nu isi permite luxul de a avea o masina, foloseste transportul in comun. Dar nici in autobuz nu urci daca nu ai portofelul consistent. Pretul unui bilet este de aproape 3 ori mai scump ca la New York. De asemenea, amenzile sunt foarte mari daca arunci gunoi pe jos, mai ales guma de mestecat..

image

SingaporeSingapore

imageIn clasamentul facut de Economist Intelligence Unit in 2016, pe locul doi se afla Zurich si Hong Kong ( acesta a urcat 7 locuri in ultimul an). Tot la masa bogatilor stau si Londra, New York si Los Angeles. Topul curprinde 133 de orase.Los Angeles New York New York

 

Iata top 10 in 2016:

Singapore

Zurich

Hong Kong

Geneva

Paris

Londra

 New York

Los Angeles

Copenhaga

Seul

LondraLondra Paris

Seoul02Asia se lauda cu cele mai scumpe orase, dar tot ea are si cenusaresele – este prezenta cu 6 orase in topul celor ieftine orase. Indienii au 4 dintre ele: New Delhi, Mumbai, Bangalore si Chennai. 

Lusaka, din Zambia a fost declarata cea mai ieftina destinatie din lume in 2016.

Pe ce pozitie credeti ca este Bucurestiul?

lusaka-small-640x360

You may also like

3 comments

larisa 29/03/2016 - 11:11

Am fost doar in Hong Kong dintre cele menționate. Intr-adevar, nu a fost chiar ieftin, dar alte orașe din China mi s-au părut mult mai scumpe decât Hong Kong ( de ex. Guangzhou și chiar și Shanghai). În Singapore mi-aș dori si eu sa ajung. Dar până atunci am hotărât să cunosc mai bine România și Europa. Nici în Iași nu am fost , spre rușinea mea. Sau în Londra. Așa că Singapore e pe wishlist, dar mai îndepărtat ! Mulțumim pt ca ai împărtășit cu nln

Reply
Sandra 15/03/2016 - 13:50

Pe ce pozitie este Bucurestiul?

Reply
corinacaragea 16/03/2016 - 11:20

122:)

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.