Cu drag, din Barcelona

by Corina Caragea
0 comment

Artificiile inunda cerul sub forma unei uriase umbrele de lumini deasupra a mii de oameni stransi in Plaza Espanya, un spectacol intregit de muzica si celebrele fantani ‘magice’. De aici, de pe acoperisul unui mall, fosta arena pentru luptele cu tauri, am o panorama perfecta asupra Barcelonei si a multimii ce striga in cor: ‘Feliz Ano Nuevo!!!’ O panorama asupra orasului meu preferat si acum, la trecerea intr-un nou an, asupra celor 12 ani si ceva – cat a trecut de cand am venit prima data aici.


Aveam 22 de ani, calatoream pentru prima data cu avionul si tocmai ma angajasem la PROTV. 12 ani au zburat ca 3 ore – cat dureaza calatoria cu avionul pana la Barcelona. M-am intors acasa cu o mare valiza in plus – multe cadouri si suveniruri, ca cine stie daca mai aveam sansa sa ajung vreodata acolo 🙂 Bagajul cel mai greu a fost insa cel sufletesc. Barcelona mi-a ramas in inima pentru totdeauna, m-am intors la ea de zeci de ori si iata-ma si la 35 de ani tot aici.Am ales sa petrec de ziua mea in Barcelona, cu sora si cativa prieteni la fel de indragostiti de acest oras, unul nascut chiar in aceeasi zi cu mine – 31 decembrie 🙂 Cum sa simti ca mai imbatranesti cu un an cand te afli intr-un oras ce respira prin toate stradutele tinerete, petrecere si distractie? V-am povestit de ce iubesc Barcelona aici.

Asadar, de  ziua mea am lenevit la una dintre sutele de terase, mangaiata de soare in miezul iernii, cu o Sangria in fata, ‘pulpo’ si  ‘pimientos de padron’, apoi am avut mers la un spectacol superb de flamenco.

 Focul de artificii a incheiat un alt an din viata mea si a deschis calea catre o noua petrecere – pe plaja.Se spune ca la miezul noptii dintre ani este ocazia perfecta sa iti pui o dorinta. Niciodata nu am reusit sa fiu pe faza in acel moment. Ba uitam, ba nu stiam ce sa aleg mai intai. Dar ce as fi putut sa imi mai doresc? Sunt sanatoasa, iubita si fac ceea ce imi place – unii ii spun “munca” sau “serviciu” 🙂 Asadar, nu mi-am planuit nimic in noul an, ci am spus doar “multumesc” si sper ca 2018 sa fie la fel de frumos. A inceput cum nu se putea mai bine – prima zi din noul an m-a gasit deasupra norilor, in zbor spre o destinatie ca o carte postala vie. De aici va scriu acum si promit sa va povestesc totul intr-o postare viitoare pe blog.

Sa nu uit: vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati citit povestile si in 2017, ati fost langa mine pas cu pas in calatoriile mele, mi-ati scris, m-ati incurajat sau certat, m-ati sfatuit si m-ati urmarit si pe Insta si Facebook. Si nu ati uitat de ziua mea 🙂 La multi ani, va doresc sa fiti sanatosi, bucurosi, buni si fericiti. Sa avem un an de poveste!

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.