Dolomiti – amore, amore!

by Corina Caragea
6 comments

Imagineaza-ti. Hotel doar pentru adulti. Eu as adauga “pentru cupluri”. O locatie pentru romantici, unde fiecare detaliu e bine gandit – instagramabil. Nu am stiut aceste “detalii” atunci cand am planificat o vacanta de cateva zile in Dolomiti, zona Trentino, o regiune cunoscuta mai mult pentru schi, aflata nu foarte departe de Milano. Imi doream o pauza in linistea muntilor, care mereu m-au atras mai mult decat plaja. Ce am primit? O mini-vacanta mult peste asteptari! La 1400 de metri altitudine, in Dolomiti, relaxata in piscina, cu fata la ghetar, aveam in minte doar cat de norocoasa sunt si cum de nu am stiut pana acum de acest loc.

Sunt fan Italia si as zice fara dubiu ca e destinatia perfecta pentru indragostiti si nu numai. Vacanta mea a inceput la Milano, a continuat cu Lacul Como si oraselele magice care il inconjoara, asa cum v-am povestit aici, si a continuat cu Vermiglio, un sat ascuns in munti. Asa cum v-am zis, am inchiriat masina din Milano (dar sunt variante si cu trenul sau autobuzul) si nici nu am simtit cum a trecut vremea – aproape patru ore – inconjurata de munti, pe soseaua serpuitoare intre sate pitoresti si cochete.

Cred ca a fost prima vacanta in care nu am facut NIMIC. Fara liste cu obiective turistice, fara planuri, fara seri in care cad lata in camera, fara recorduri de kilometri facuti intr-o zi prin oras, fara grija biletelor de tren, de intrare la vreun muzeu sau cozi interminabile. Relaxare totala, asa cum trebuie sa fie o vacanta. Eu de obicei ma intorc din vacanta mai obosita decat am plecat, dar si mai bogata in amintiri 🙂 Parca nu e rau totusi nici asa lenesa cateodata.

Au fost cateva zile de rasfat total! Masaj, Spa, ciubar, sauna, piscina, drumetii, discutii cu vecinele alpacale (animalele pufoase si prietenoase din poza), vacute, magari  si alte animalute din zona 🙂 Atat la hotelul la care am fost cazata cat si la alte pensiuni agro-turistice, mancarea era gatita pe loc, folosind ingrediente din propria gospodarie. Cel mai apropiat restaurant avea bucatareasa romanca, inconjurat de munti, podea de sticla cu vedere la grajdul vacutelor. Aici am mancat pentru prima data carne de cerb. Chiar si in aceste sate parca uitate de vreme, a fost nevoie de rezervare la masa, de prezentarea certificatul verde si de pastrat distanta intre mese. Toate pareau mici afaceri de familie si imi aminteau puternic de Austria. Mai totul era deschis doar dimineata si seara.

Desi eu am fost toamna, iar afara era frig bine, nici nu mi-am dat seama cand soarele m-a prins in ofsaid si m-am intors acasa parlita bine 🙂

Chiar daca nu am schiat, zona este foarte bogata in optiuni de distractie pentru toti turistii, mai mult sau mai putin sportivi. Fie ca o iei la pas prin padure, printre lacuri, pe munte sau te urci pe bicicleta, motocicleta si desigur schiuri, Trentino este un paradis. Atat vara cat si iarna.

Va las aici poze si video pe canalul meu de Youtube ( nu uitati sa va abonati) caci ele vorbesc mai bine despre un episod de neuitat in filmul calatoriilor mele prin lume, o locatie pe care o recomand tuturor indragostitilor si nu numai, de Valentine’s Day sau in orice zi in care sarbatoresc iubirea. Si daca nu sunteti hotarati, am intocmit aici un top trei al destinatiilor romantice 🙂

Ciao, pe curand! 🙂

Foto: Chalet Al Foss

You may also like

6 comments

sile777fa33 10/11/2022 - 21:18

Arati SUPERB in toate pozele!!!! Ce-i al tau, e al tau!!!!!

Reply
Isabela 16/02/2022 - 21:13

Cum se numeste hotelul? 😍

Reply
Corina Caragea 05/04/2022 - 10:47

Chalet Al Foss

Reply
Ebru 04/02/2022 - 12:03

Ești minunată! ❤️

Reply
Georgiana 01/02/2022 - 12:16

Scrii foarte frumos, Corina! Pe lângă asta, transmiți energie pozitivă cu fiecare cuvânt! Îmbrățișări!

Reply
Corina Caragea 05/04/2022 - 10:48

Multumeeeesc!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.