Dulce Romanie

by Corina Caragea
0 comment

Stii deja ca imi place de mor sa calatoresc. Tot ce am investesc in…amintiri. Fiecare vacanta ma face mai bogata, si aceasta “avere” o impart cu tine, aici, pe blog. Dar oricat de multi pasi am facut prin lume, oricat de mult m-am distrat, am cunoscut culturi noi, oameni si obiceiuri, mancaruri, muzica, dans, traditie sau mentalitati, mereu m-am intors acasa. Si pe oriunde am fost, am povestit cu mare drag despre comoara care inseamna Romania, comoara inca nedescoperita de multi turisti.

Romania

Daca maine ar veni un turist si te-ar intreba unde ar putea face cea mai frumoasa fotografie in orasul tau, ce i-ai spune? Te-ar pune in incurcatura pentru moment, asa-i? Cate locuri frumoase sunt in orasul tau fara sa le stii? Dar pe langa cate locuri ai trecut zilnic fara sa le observi? Sau cate colturi incredibile stii doar tu si ar merita sa le stie si altii? Care e locul preferat din orasul tau?

Bucuresti

In orasul meu, in Bucuresti, lista ar fi uriasa. Nu avem timp sa ii acordam atentie, trecem grabiti printre nenumarate strazi, cladiri, gradini care ar merita sa le oprim in dreptul lor. Daca as alege repede un loc deosebit pentru mine in Bucuresti, acela ar fi National Arena. Nu e pe lista locurilor secrete, stiute doar de mine, dar e pe lista locurilor incarcate de emotie.

Sport.ro

Aici am trait momente fantastice, la meciurile nationalei sau ale echipelor romanesti in Europa, aici mi-am pierdut vocea, aici mi-a stat inima pentru o secunda, alaturi de alte mii de suflete la un penalty, aici am imbratisat oameni necunoscuti, vecini de tribuna, in feeria de dupa gol si aici spun mandra ca a fost o finala Europa League.

National Arena National Arena

Cu o acustica incredibila, cu o priveliste buna din orice loc ai sta pe stadion, cu oameni care trec de la agonie la extaz si isi lasa sufletul in mainile celor de pe teren, Nationala Arena are un loc aparte in inima mea, in fata multor stadioane grandioase din Europa pe care ma pasit.

Si pe Cluj Arena am fost, doar sa il vizitez, nu la meci, si am ramas placut impresionata. Dar locul meu preferat din Cluj este altul. Cam pe unde merg, caut  sa privesc orasul de sus. Si panorama asupra Clujului este o fotografie bine imprimata in mintea mea. Asa ca va recomand sa nu o ratati – de pe o terasa din interiorul orasului sau de pe dealul Cetatuia. Urci multe trepte, dar merita efortul – primesti o panorama superba , la pachet cu o lectie de istorie. 

Cluj

De pe acoperisul Clujului, imi zboara gandul la mare. Dar care ar fi cel mai frumos loc din Constanta? Inca nu am ajuns anul acesta la mare si astept recomandari de la voi. Sigur sunt strazi, cladiri, constructii, zone, gradini, experiente pe care le stiti poate doar voi, dar pe care ar merita sa le descopere si altii. Fii ambasadorul orasului tau!

Constanta

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.