Goana prin desert

by Corina Caragea
0 comment

 

Traficul din oras sau pustiul din desert? Gropile din Bucuresti sau macadamul ? Oile care imi taie calea in the middle of nowhere sau soferi infipti in claxon, daltonisti la semafoare si grabiti in cursa nebuna spre munca, mall sau mai stiu eu ce?

Parque Natural Bardenas Reales de Navarra

Am ales pentru o zi linistea dintr-o zona semidesertica din nordul Spaniei. Parcul natural Bardenas Reales, pentru prima data la volan printre bolovani, ciulini,  canioane, stanci, munti dezbracati si indicatoare care imi amintesc ca vecinii mei de trafic pot fi taurii, vulpile, oile si alte animale care mai rezista in relieful si clima de aici.

Apropo:  zona a fost declarata Rezervatie a Biosferei de catre UNESCO. O poti explora in trasee cu bicileta , pe jos sau cu masina. Aici am vazut si cel mai ciudat hotel ever. Cam asa arata o camera. Un balon cu.. “sunroof” 🙂 sa numeri stelele pana adormi.

Parque Natural Bardenas Reales de NavarraParque Natural Bardenas Reales de Navarra

Cel care m-a purtat in aventura mea de o zi , a fost noul Renault Kadjar, care mi- a promis sa ma tina in brate la fel de bine ca prin oras. In norul de praf in care am intrat deseori, putin ma mai interesa cat de bine arata modelul desenat de un roman, ci sa nu mi se imprastie rotile pe acolo, sa ma lase in mijlocul pustietatii.

Renault KadjarCaci dotarile ei de confort si conectivitatea de zile mari mai palesc aici: nu ai semnal la telefon, GPS-ul este singura ta scapare , trebuie sa ai incredere totala in el , iar garda la sol de 20 cm iti garanteaza un drum linistit cat de cat pe niste carari serpuite, pe care iti poate iesi in fata, de dupa o curba printre stanci…mai rar o masina, mai des un animal .

Renault KadjarRenault KadjarDepinde cat esti de jucaus si aventuros. Masina isi face treaba. Las-o sa aleaga ea – tractiune integrala sau nu si vezi- ti de drum. Tu si familia ta, caci domnul Kadjar merge pe cartea confortului familiei si mai putin pe cea a sportivitatii. Dar te duce fara probleme pana la bunici la tara sau pe drumuri mai putin prietenoase. Nu forta insa nota.

 

Parque Natural Bardenas Reales de Navarra

De asemenea, nu te astepta sa fie foarte silentioasa aici – pietrele se aud pe langa ea ca si cum le-ai avea aruncate in cotiera si ar zdrangani acolo, jucandu-se cu nervii tai. Una peste alta, m-a adus in siguranta inapoi, si eu pe ea intreaga, desi, cand am vazut drumul care ma astepta, n-as fi bagat mana in foc ca ne intoarcem neatinse.

image2-Parque Natural Bardenas Reales de Navarra

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.