¨Iarta, tu inima, iarta!¨

by Corina Caragea
3 comments
Ai oameni cu care nu mai vorbesti, odata prieteni la catarama, acum dusmani de moarte, dar nici nu mai stii motivul exact pentru care v-ati “despartit”?
Dar cate relatii ai incheiat cu gandul ca l-ai iertat, insa…”se intoarce ea roata”?
De fapt, atat timp cat nu l-ai iertat, inca il mai iubesti. Dar nu nu vezi asta acum.
“Iert, dar nu uit”. Este vorba celebra cu care multi dintre noi inchidem usa in urma unei povesti dureroase. In realitate, bagam gunoiul sub pres. Il ascundem acolo . Pentru orice eventualitate.  I-ai iertat pe cei care ti-au facut rau, insa recunoaste-
ai pastrat o lista cu numele lor.
De-a lungul timpului am fost dezamagita de niste oameni – unii mi-au inselat increderea, altii mi-au inselat asteptarile. Nu ii enumar. Pentru ca…i-am uitat. Recunosc ca unora le-am dat ocazia inca o data si inca o data sa ma dezamageasca. Asa imi trebuie. O lectie se repeta pana se invata, nu? Altii nici nu mai tin minte ce mi-au facut. Nici pe ei nu ii mai tin minte. I-am iertat. Nu pentru ca o merita, ci pentru ca eu merit. Pentru linistea mea, nu a lor.
Daca nu iertam cu adevarat, adunam acolo in suflet ca intr-un subsol, toate lucrurile urate pe care ni le-au oferit acesti oameni cu sau fara intentie. Lucruri care stim ca nu ne mai trebuiesc la nimic, dar pe care le strangem totusi. Pai daca indesam acolo toate astea, nu cumva blocam intrarea pentru alte amintiri mai frumoase?
Este o lectie pe care am invatat-o si eu din mers si inca mai invat la ea. Oamenilor pe care nu ii ierti, le dai putere asupra ta. Sa-ti macine gandurile, sa-ti ocupe mintea si sufletul.
PS: Daca v-a placut acest post, atunci el este o introducere pentru invitatul meu de saptamana viitoare. Prea putin cunoscut, desi foarte multi ii sorb fiecare cuvant . Il veti cunoaste saptamana viitoare aici.
 

You may also like

3 comments

Silviu 14/08/2015 - 10:07

Orice lucru, oricum ar fi el, trece. Daca iertam este in primul rand pentru noi, dar nu numai . Trebuie sa invatam ceva din asta. (Uneori, si cei iertati au de invatat). Problemele vietii vin si trec, ca la ora de algebra (acesta este citat din spusele unui om destept…) Cand le-am rezolvat inseamna ca am invatat ceva si, teoretic, nu se mai intorc. Cred ca iertarea, combinata cu invatarea lectiei, duce la un pas in plus spre intelepciune, poate si pentru cel iertat (e putin cam mare cuvantul intelepciune, dar nu gasesc altul mai potrivit, acum).

Reply
Robert 10/10/2014 - 13:53

Dupa ce esti dezamăgit,nervii si supărarea din tine isi doresc enorm sa se răzbune,dar cu trecerea timpului observi ca nu se merita deloc. Fiecare primește într-o zi tot ce merita. Weekend plăcut tuturor.

Reply
Marius G. 10/10/2014 - 13:48

Am facut orice pentru prieteni si am sa mai fac doar pentru cine merita..am luat de la gura fiului meu si le-am dat lor,m-am certat cu sotia pentru ei,multe,multe am facut si cand am fost ingenuncheat nu mai eram prietenul bun ca nu mai aveam nimic de oferit si au inceput sa scoata vorbe despre mine,am iertat si am reusit sa ma ridic putin.au vrut sa se apropie si i-am lasat ca fraierul.pe urma am avut mici caderi,ca na asa este viata…au plecat si ma cautau numai din interes sau sa vada daca ma ridic…le-am cerut socoteala pentru atitudinea fata de mine si s-au suparat..am decis sa ma indepartez si eu fara sa port pica sau ura…ma controlau prin alti prieteni comuni ma urmareau pe retele de socializare pana cand m-am hotarat sa-i elimin din listele de prieteni…pacat ca s-a ajuns pana aici o prietenie de 30 ani…stii cate-o data prieteniile le strica anturajul si femeile…tu ce crezi?mai este loc de altceva?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.