https://www.corinacaragea.ro/wp-content/uploads/2018/10/DSC_1119-2-e1538599760744-960x640_c.jpg

Ritualul frumusetii japoneze 1 (P)


M-am intors din Japonia de o luna, dar amprenta ei este inca puternica. V-am povestit despre socul cultural pe care l-am avut, felul in care m-au impresionat japonezii, lectia de respect si aventurile mele pe “planeta” lor. In Japonia am privit cu admiratie frumusetea femeilor. Ca niste papusi, cu corpuri fragile si fete de portelan, pareau ca au descoperit secretul tineretii fara batranete, caci nu le ghiceam varsta. Le vedeam pe strazile din Kyoto, imbracate in gheise, mergand usor, atente la tinuta lor impecabila sau in nebunia din Tokio, alergand catre metrou, desprinse parca din faimoasele desene animate Sailor Moon.

Sigur ca m-am intrebat care le e secretul? Le vedeam ferindu-se de soare ca de cel mai mare dusman si cand am facut o mica cercetare prin magazinele de cosmetice, pe orice raft tronau produse de albire a pielii. Am vrut sa imi cumpar produsele pe care ele le folosesc, sa duc acasa o particica din frumusetea japoneza. Nu am inteles nimic, in afara de “White force!” si ” White beauty! ” 🙂 Totul era scris in japoneza. Trebuie sa aiba ele un ritual al frumusetii! Japonezii au un ritual in orice, incepand cu felul in care isi beau ceaiul acela miraculos – Matcha. A ramas un mister.

Intoarsa in tara, am avut surpriza sa primesc cadou o surpriza cu atingere…japoneza si un mesaj: „hai sa iti dezvaluim misterul japonez al tineretii fara batranete, intr-un ritual unic!”

Gama Mission, de la Avon – o linie de cosmetice originale japoneze, care imbina tehnologia avansata si puterea ingredientelor provenite din natura.

Hmm…Nu scrie prea multe pe cutia alba, simpla, iar totul este minimalist, exact am observat ca le place japonezilor – nu incarca nimic cu detalii si accesorii inutile. In cadou am gasit 4 produse distincte si instructiuni. In romana de aceasta data, Slava Domnului 🙂

Ritualul consta in 4 pasi si tocmai acesta ar fi secretul, sa ii urmezi cuminte, in ordinea data. Bun, de fel sunt meticuloasa si atenta, imi calculez pasii si nu sar etape in orice as face, caci cred in importanta fiecaruia, cat ar fi el de mic. Sunt tare curioasa cum e acest nou ritual de ingrijire a pielii, cu atat mai mult cu cat e prima data cand aud asta in tara noastra si deja visez la calatoria mea in Japonia. Va tin la curent, sa vedem ce iese 🙂

 

Share with your friends

corinacaragea

Other posts by

Menu