Sakura – sarbatoarea ciresilor infloriti

by Corina Caragea
2 comments

Natura se da in spectacol atat de frumos primavara si daca vrei sa prinzi bilet in primul rand, trebuie sa iti rezervi o calatorie in Japonia.

In aceasta perioada Japonia este vedeta intregii planete, cu Sakura – traditie veche de secole, urmata de toti japonezii, de la samurai si familii imperiale pana la oameni obisnuiti si milioane de turisti de pe intreg globul., care  isi planifica vacanta in functie de…inflorirea ciresilor.

Floarea de cires este simbolul national al Japoniei si e asociata cu natura efemera a vieții. Florile nu sunt cele care dau fructul, au viata scurta, fiind aruncate de vant si mutand tabloul roz pe pamant – un imens covor colorat.

Perioadele de varf tin cam o saptamana si variaza in functie de loc – pornesc in ianuarie in Okinawa, iar  in zona Tokio si Kyoto ajunge la  sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie. Este o loterie meteo dar si daca tragi castigator…

Pentru mine Japonia a fost un soc cultural si zic ca e o destinatie in care trebuie sa ajungi o data in viata.

Desigur, Tokio este ste vedeta, am povestit aici despre el, are multe locuri in care te poti bucura de spactacolul ciresilor, dar as vrea sa va recomand musai Kyoto, mai ales primavara. Si nu uita aparatul foto acasa, caci este raiul pasionatilor.

Din Tokio, pe mine m-a” teleportat” inapoi in timp Shinkasenul, trenul lor de mare viteza, cu care ajungi in doua ore si jumatate si costa 110 euro doar dus.

 Kyoto a fost timp de 1000 de ani capital imperiala a Japoniei si asta se vede – te intampina cu temple si gradini, cartiere ce pastreaza inca parfumul traditiei japoneze, stradutele pavate, casele de lemn, ceainariile, felinarele, cazarile ryokan (stai macar o noapte aici, pentru experienta)  si mai ales…gheisele..Le vezi pe strada, ba chiar orice turist se poate imbraca pentru o zi asa, exista costume de inchiriat. Am povestit aici despre toate acestea.

Natura imbraca haine roz si poti privi ciresii din locul cel mai potrivit: Calea Filosofiei – fa o plimbare aici, mergi inca de dimineata caci iti dai seama ca este loc de intalnire pentru mii de turisti, profita sa vizitezi si templele din zona.Plimba-te si pe malurile raului care strabate orasul sau in parcul Maruyama si la templul Kiyomizu dera. Pont: peste tot mergeti ori foarte dimineata sa evitati multimile ori seara cand copacii sunt luminati.

Ca turist in aceasta perioada, trebuie sa fii echipat cu Hanami bento – Un mic cos de picnic umplut cu delicii culinare japoneze in care sa pui si ceva de baut – orice cu fruze de matcha – vedeta japonezilor,  se spune ca ceaiul de matcha contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde. Localnicii adora karaokele, asa ca daca nimeresti intre ei, distractia este asigurata.

Sayonara!

You may also like

2 comments

Rodica Matei 14/04/2019 - 08:28

La sfarsitul lunii aprilie merg in Japonia pentru doua saptamani in vacanta.Eu am economiile in euro si nu stiu daca trebuie sa le schimb in dolari .Ce sfat imi dai?

Reply
corinacaragea 16/04/2019 - 09:04

Ce frumos! Eu am folosit card mai mult decat cash. Am avut Euro pe care i-am schimbat in yeni. Eu folosesc Revolut – au schimb valutar avantajos si e facil pentru ca fac totul din telefon, prin aplicatie.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.