Secretul unui bagaj perfect

by Corina Caragea
0 comment

Bagajul iti da mari batai de cap inainte de orice calatorie? Te lupti cu fermoarul valizei? Indesi cumva tot dulapul si parca niciodata nu ai cu ce te imbraca in vacanta? Mi s-a intamplat de multe ori, ba chiar m-am facut de tot rasul la check-in cand a trebuit sa desfac bagajul si sa aleg ce …arunc sau ce platesc in plus pentru greselile de impachetare. Iata ce ponturi am pentru voi atunci cand faceti bagajul, astfel incat sa aveti la voi fix ce va trebuie in vacanta:

1. Primul pas este sa asezati frumos pe pat tot ceea ce vreti sa luati. Verificati vremea la destinatie si uitati-va sincer la acest arsenal: de cate aveti cu adevarat nevoie?! Sincer! Dati la o parte ceea ce “poate veti purta” si aranjati tinutele de pe acum, pe zile. Stati 3 zile? Puneti 3 tricouri. Luati haine versatile, ce pot fi usor combinate intre ele. 

2. Incaltarile NU le impachetati impreuna, ci in saculeti diferiti. Inainte, folositi spatiul din interior – bagati ciorapi, incarcator si orice poate incapea. Astfel economisiti spatiu, dar si nici pantofii nu se vor deforma.

3. Pana la nivelul pantofilor, asezati tricourile, puloverele, unul peste altul. O metoda ar mai fi sa le RULATI. 

4. Peste, puneti pantalonii. Si ei pot fi rulati la fel de bine. Mai jos vedeti imaginile.

5. Deasupra vin camasile. Si tot ce nu trebuie sa se sifoneze. In gulerul lor bagati curelele. Sau pe marginile valizei, sa o incadreze.

6. Peste – punem palaria. Spatiul nu ramane nefolosit – in ea bagam sutiene sau lengerie intima. Si gentile le putem umple astfel. Si orice spatiu mic ramane liber. Nu uitati si o pungulita micuta cu cateva medicamente de baza – durere, stomac, raceala, alergie.

7. Trusa de machiaj, cu cat mai putine produse si toate in sticlute mici, sub 100 ml.

8. Aparatul foto. Tot ce este sensibil cum ar fi sticla de parfum sau ceva de portelan, vine intre haine, protejat. Si in pungulita, totusi.

Peste toate vine ca un capac cealalta parte GOALA a valizei. Astfel, “mini dulapul” nostru nu va fi deformat, turtit, sifonat.

Va mai recomand sa tineti intotdeauna in bagajul de mana obiectele scumpe, la care tineti, tot ce e mai important, in caz ca va pierdeti bagajul sau vine mai tarziu la destinatie 🙂 

Dar iata cum mi-am facut bagajul in numai 5 minute, in emisiunea “Vorbeste Lumea” de la PROTV:

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.