Tel Aviv – culoare si gust

by Corina Caragea
2 comments

Daca esti vegetarian sau carnivor inrait, daca esti la dieta sau un mare pofticios, ia loc la un restaurant din Israel si fii gata de festin. Sau mergi sa vezi cu ochii tai un curcubeu desenat pe tarabe, in piata Carmel din Tel Aviv. Un bazar culinar, aglomerat, colorat, haotic si exotic unde aici gasesti DE TOATE. Vanzatorii isi striga marfa si te ademenesc cu mirodenii, peste, fructe, dulciuri, baclava, halva, lipii umplute cu falafel ori alte bunatati locale, dar si creme, chiar si haine. O vizita in Tel Aviv fara un stop in Piata Carmel…e pacat 🙂 Pana sa ajungi la Piata Carmel, defilezi pe o scena stradala – artisti fel si fel isi vand si ei creatiile, de-a lungul strazii Nahalat Binyamin.

Dar sa ne intoarcem la mancare :-). Inca de la micul dejun din poza asta si pana la chelnerul care aseaza pe masa mea farfurii cu viteza luminii, inainte ca eu sa apuc sa spun ce vreau, bucataria israeliana m-a facut KO in meciul cu cantarul 🙂 Este un mix exotic intre gusturi, arome si culori. La celebrul “Old Man and the Sea” am crezut ca nu ma mai pot ridica de pe scaun dupa masa 🙂 Pentru un mic dejun delicios iti recomand Aroma si Goocha si sa incerci Shaksuka – ceva traditional, un amestec de oua, rosii, mirodenii si ardei.

Spuneam ca Tel Aviv-ul nu doarme niciodata. Ei bine, daca ti se face foame la 3 dimineata si vrei sa iei chiar micul dejun, exista un loc special pentru “somnambuli“ ca tine 🙂 Ii spune Benedict si este pe faimosul bulevard Roschild. Este strada mea preferata – cu cladiri construite in stilul Bauhaus, albe – de aici vine si denumirea Tel Avivului de “Orasul Alb” – declarata patrimoniu UNESCO, cu cafenele, cluburi si restaurante la tot pasul si marginit de multi copaci. O casa aici se vinde si cu un milion de euro.


Plimbarea continua din Tel Aviv. In episodul urmator, la maxim doua ore de condus, lasam in urma plajele, cluburile, oameni in costum de baie pe trotineta sau skateboard de-a lungul falezei si intram intr-o cu total alta lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

2 comments

Ana 02/02/2018 - 09:44

Ai fost recent in TelAviv? Ai avut vreo secunda sentimentul ca nu esti in siguranta? Ma refer la situatia politica… Stiu ca suna a paranoia, dar am citit ca ministere de externe din alte tari au dat atentionari de calatorie la sfarsitul anului trecut. As vrea si eu sa merg in martie.

Reply
corinacaragea 02/02/2018 - 18:52

Buna! Am fost in septembrie ultima data si a fost ok, nu am simtit nicio clipa ca nu as fi in siguranta. Am prieteni care locuiesc in Tel Aviv si nu i-am auzit spunand ca au avut parte de incidente neplacute. Decizia este a ta. Pe siteul MAE ar trebui sa fie ceva anunt, daca este cazul. Eu acolo ma uit inainte sa plec undeva daca ma dubii. Vacanta frumoasa!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.