Bine ai venit in Tel Aviv

by Corina Caragea
1 comment

Tel Aviv-ul este un mix uimitor. Cluburi de noapte, galerii de arta, strazi pietruite uitate de vreme, zgarie-nori ce amintesc de New York, restaurante si baruri cool, piete de mancare colorate si miresmate, biserici, piete cu vechituri si mai incolo un mall ale carui etaje urca parca pana la cer.

Vei vedea mai jos in filmarea pe care am facut-o acolo. Poti nimeri la parada gay ce are loc in fiecare an, poti lua la pas si strazile pietruite vechi-vechi, ce serpuiesc prin Jaffa.

Jaffa parca este acolo de cand lumea. De cand pasesti pe cararile lui ascunse printre cladiri din piatra, ai impresia ca timpul s-a oprit. Daca Tel Aviv este un oras tanar, are doar 100 de ani, Jaffa te poarta inapoi in timp cu mii de ani. Ceasul sta de “paza” la intrare si de la el pornesc scari si strazi ce duc la biserici fascinante, indiferent la cine te inchini (aici am fost in Noaptea de Inviere), spre terase galagioase, magazine de suveniruri, piata de vechituri, frumoasa biserica franciscana Sf.Petru si un Pod al Dorintelor. Recomand sa vii aici pentru o panorama superba a orasului si un apus pe masura. Casele arata ca in povesti, asa cum vezi, sunt locuite atat de musulmani cat si de evrei si crestini si sunt…scumpe. Trage-ti sufletul la o terasa din Portul Jaffa. Unul dintre cele mai vechi porturi din lume.

Nu departe de Old Jaffa, se afla un cartier boem, ce isi poarta si el varsta cu mandrie –  Neve Tzedek-ul. Linistea stradutelor inguste si colorate, imbracate in flori, te rupe de nebunia din Tel Aviv. Restaurante care se lauda cu vinuri excelente, case transformate in muzee, artisti stradali, galerii de arta, cafenele, hoteluri – boutique, magazine ale designerilor. Aici isi dau intalnire dansatori din toata lumea la complexul de teatru si dans Suzanne Dellal.

Si daca tot esti in zona, bea o cafea in gara. Da, da, una dintre cele mai vechi, dar imbracata totusi in haine noi. Statia de tren Tachana, prima gara din Orientul Mijlociu si ultima statie de pe ruta Jaffa- Ierusalim nu mai este in functiune, dar a fost transformata intr-o zona in care israelienii vin sa faca cumparaturi in magazine chic, sa bea o limonada rece la una dintre terase. Este o zona populara.  Iata calatoria mea printre strazi si secole in partea aceasta a Tel Aviv-ului.

Si un preludiu pentru episodul urmator – cluburi de noapte, plaja care vibreaza in ritmul tinerilor care fac sport, danseaza sau pur si simplu se relaxeaza la orice ora si de asemenea un loc in care culorile , mirosurile si gusturile se amesteca intr-un tablou atat de autentic…

 

 

 

 

You may also like

1 comment

Unde să călătorești pe baza semnului tău zodiacal – Corina Zamfir 20/01/2019 - 19:31

[…] mea de dorințe de ceva vreme, mai exact de când am văzut niște poze superbe dintr-o vacanță a Corinei Caragea, una dintre prezentatoarele știrilor sportive de la ProTV. Îmi doresc foarte mult să ajung acolo […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.