Frumusetea in jurul lumii (9)

by Corina Caragea
0 comment
In timpul Mondialul din acest an, pentru prima oara in ultimii 39 de ani, femeile din Iran au fost lasate sa vada un meci de fotbal pe stadionul din Teheran. Pana acum femeile nu aveau voie sa vada barbati jucand fotbal. Cu toate astea, 5 femei fusesera prinse deghizate in barbati pe stadion, purtand barba si alte 35 au fost pedepsite pentru ca au incercat sa intre la un meci…
Din aceasta tara vine invitata mea la “Frumusetea in jurul lumii – episodul 9″… si are lucruri interesante sa ne spuna.
MONA MAKKI – IRAN
Mona are 35 de ani si urmeaza un Master in psihologie si neurologie la Londra.
1. Ce truc de frumusete ai invatat de la mama ta?
Pentru un par mai sanatos, un fir mai gros si mai rezistent, apeleaza la putin ulei de masline – aplica-l pe parul umed.
2. Care este cel mai sexy atu al femeilor din tara ta?
Femeile iraniene sunt cunoscute pentru ochii lor mari si negri si sprancenele groase si evidentiate, propuse ca standard de frumusete  de catre Hafiz, faimosul poet persan din secolul al XIV-lea.
3. Cum e privit subiectul operatiilor estetice in tara ta?
In zilele noastre, chirurgia estetica a devenit foarte populara in Iran, mai ales in capitala Tehran. Rinoplastia este cea mai intalnita interventie estetica. La aceste procedee de infrumusetare apeleaza femeile din clasa superioara si cea de mijloc si nu este deloc un subiect tabu. Oamenii chiar prefera sa isi afiseze aceste retusuri ca un statut – sunt femei care poarta bandaje pe nas ca si cum ar fi avut o interventie recenta, desi nu a fost asa!
4. Un secret de frumusete, un ingredient minune pe care femeile din tara ta il folosesc.
O procedura de exfoliere saptamanala cu o “kiseh”, care este o manusa/material special pentru exfoliere si “sefidab” –  o bucata ca o piatra, formata din minerale intarite si grasimi animale – pentru a ajuta la eliberarea toxinelor, indeparteaza pielea moarta si are ca rezultat pielea catifelata. Se pare ca aceasta traditie vine din vechiul Iran.
5Completeaza propozitia: Esti frumoasa atunci cand…
Cand am pielea sanatoasa, hidratata si catifelata 🙂

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.