Frumusetea in jurul lumii (11)

by Corina Caragea
0 comment

Am facut ocolul lumii sa aflu secrete de frumusete ale femeilor din toate colturile planetei, si am lasat, nu intamplator, pe finalul excursiei – Romania 🙂 Invitata mea are 34 de ani si este calator … de profesie. De invidiat, asa-i?

Nu va lasati indusi in eroare de nume – a crescut in Romania, tatal ei este yemenit, iar mama romanca – de la ea a invatat toate secretele frumusetii, dar si din calatoriile ei in lumea larga, asa ca are multe sa ne spuna, un amestec interesant de sfaturi aflate din toata lumea, pornind desigur de acasa – Romania. Nu intamplator am ales-o pe ea, un amestec de nationalitati.

La finalul calatoriei mele in cautarea frumusetii, am tras concluzia ca aceasta este un mix – intre personalitatea si sufletul ce iti transpare vrei – nu vrei pe fata, cosmetica, natura si educatie, iar frumusetea nu are limite si granite culturale, rasiale, fizice sau mentale. Si asa cum spune invitata mea, si ea un mix la randul ei, esti frumoasa atunci cand … zambesti, iubesti, cand ai gasit echilibrul intre frumusetea interioara si cea exterioara, cand ii faci pe altii fericiti!

SALEH NUMI FEROZ 

1. Ce truc de frumusete ai invatat de la mama ta?

In principiu, mama m-a invatat ca increderea in sine si atitudinea pozitiva sunt ingrediente importante pentru a emana frumusetea exterioara.

 Sa imi accept unicitatea si sa cultiv frumusetea cat mai natural. Am invatat de la ea si cateva trucuri de frumusete naturiste, cum ar fi: inhalatiile cu ceai de musetel, mastile cu argila, exfoliatul cu zat de cafea sau malai. 

Aceste ritualuri de frumusete le mai practic si in prezent alaturi de alte trucuri invatate de la femei de peste tot din lume. 

Produsul meu preferat pe care mi l-a recomandat o femeie din Bali, este uleiul de tamanu. Eu avand pielea ciocolatie si foarte sensibila sunt predispusa la hiperpigmentare din cauza acneei sau de la soare. Uleiul de tamanu este aur pentru pielea mea. Dupa ce am incercat foarte multe produse si proceduri pot declara ca este singurul care a avut rezultate. De la o chinezoiaca am aflat de miracolele pe care le are gheata aplicata pe fata prin masaj. Poti pune in tavita pentru congelat gheata anumite ingrediente benefice fiecarei pieli. Eu pun cateva picaturi de ulei de masline si putina zeama de lamaie. Turmericul este un alt ingredient care ajuta pielea inchisa la culoare sa radieze si sa aiba uniformitate. Este si folosit foarte des in India pentru ca ajuta sa lumineze tenul si pentru interiorul corpului. Asiaticele se feresc cel mai tare de soare, asa ca folosesc tot felul de metode de a sta departe de razele solare. Etalonul frumusetii in anumite parti din Asia este sa ai pielea cat mai alba, dupa cum multa lume stie deja. In schimb, in anumite tari din Europa, bronzul este sexy si multe femei fac efort mare pentru o piele ciocolatie. 

Adevarul este ca avem de invatat de la toate nationalitatile anumite trucuri de frumusete si este frumos sa ne bucuram de diversitatea din intreaga lume. 

2. Care este cel mai sexy atu al femeilor din tara ta?

Nu mai este un secret pentru nimeni ca romancele sunt frumoase. Sunt avantajate din punct de vedere genetic, dar si cultural. 

Majoritatea romancelor au grija de felul cum arata si nu se prezinta in lume oricum. Totusi cred ca feminitatea romancelor este cel mai sexy atu

3. Cum este primit subiectul operatiilor estetice in tara

 Operatiile estetice sunt bine-venite pentru cine simte nevoia sa corecteze ce i-a fost dat de la mama natura si sa imbunatateasca aspectul fizic. Unele femei recurg la operatii estetice necesare in cariera pe care o au, unde imaginea fizica conteaza foarte mult. Pentru alte femei insa, operatiile estetice au devenit o obsesie si o exagerare. Avem nevoie de diversitate in frumusete, iar micile impefectiuni ne fac deosebiti.  Ar fi plictisitor sa aratam toti perfect!
 4. Un secret de frumusete, un ingredient minune pe care femeile din tara ta il folosesc. 

 Nu am minte un ingredient anume. In Romania folosim tot felul de ingrediente si proceduri de la cele mai simple la cele mai complexe, inovatoare.

5. Completeaza propozitia: Esti frumoasa atunci cand ..zambesti, iubesti, cand ai gasit echilibrul intre frumusetea interioara si cea exterioara, cand faci pe altii fericiti!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.