Cand merg in vacanta, imi rezerv cateva zile si pentru relaxare la plaja. Tabloul perfect arata asa: un sezlong, un cocktail (non-alcoolic) , muzica chill-out si o carte. Imi amintesc de o carte care m-a captivat atat de tare incat, de cand m-am apucat de ea – in avion, nu am mai lasat-o pana nu am terminat-o. Ce plimbari, ce obiective turistice? Abia asteptam sa vad ce se intampla in volumul 2 al cartii mele, asta era treaba mea urgenta.
Ca e Zlatan , ca e Agassi, ca e beletristica sau dezvoltare personala, imi plac acele carti care nu ma mai lasa sa vad nimic in jurul meu. Am intrebat stanga-dreapta cum sunt altii, si a iesit o lista numai buna de recomandari pentru vara aceasta. De la cititori celebri 🙂
- Amalia Enache: Daca nu le-as fi citit deja, as citi in vacanta cartile scriitoarei turce Elif Shafak. “Cele 40 de legi ale iubirii”,”Bastarda Istanbulului”,”Onoare” etc. Si, recomand oricand scriitorul meu preferat, Jonathan Franzen, “Puritate” – cel mai recent roman al sau ori “Corectii” sau “Libertate”.
- Andreea Esca – “Fiica norocului” – Isabel Allende. Intotdeauna am o carte in bagajul de mana pentru ca citesc mult in avion, dar si pe plaja. Imi place sa citesc cartile numai pe hartie, nu pe sistem electronic.
- Andreea Raicu: “Un Pamant Nou. Trezirea constiintei umane”. Autor: Eckhart Tolle. Este prima carte “serioasa” de autocunoastere pe care am citit-o. Mi-a cazut in maini imediat dupa ce am terminat de citit “Mananca, Roaga-te, Iubeste”. A fost pentru prima data cand am rezonat cu ce citeam. M-a facut sa inteleg foarte multe lucruri despre mine, despre comportamentul meu si despre ceea ce ma facea nefericita. Este o carte pe care o recomand tuturor celor care se afla intr-un moment de compana in viata. Te ajuta sa te descoperi.
- Florin Gardos: Cartea pe care as recomanda-o pentru vacanta , dar nu numai, este “Inferno”. I-am citit toate cartile lui Dan Brown, dar aceasta mi-a placut cel mai mult. Suspansul si misterele din romanele lui ma tin foarte captivat. Citeam mereu in avion cand aveam meciuri in afara tarii. Chiar imi aduc aminte ca am cumparat “Inferno” dintr-un aeroport, cand mergeam cu echipa nationala intr-o deplasare.
- Oana Cuzino: „Imblanzirea reginei”, de Philippa Gregory, ultima sotie a regelui Henric al VIII-lea, Kateryn Parr, o poveste reala din Anglia secolului al XVI-lea. Si „Cazul Eduard Einstein”, de Laurent Seksik.
- Simona Patruleasa: “Inteligenta emotionala in educația copiilor” – Maurice Elias. Citesc multe carti din aceasta zona, de cand o am pe Ingrid , iar aceasta carte este despre cum sa ne crestem copilul si cum sa valorificam fiecare moment petrecut cu el.
- Dragos Bucur: „Winnetou” de Karl May, „Jurnalul” lui Mihai Sebastian, „Caile libertatii” de Sartre, „Dune” de Frank Herbert, seria Marte de Kim Stanley Robinson.
- Lavinia Petrea: Una dintre cartile mele preferate este ” Adevarul despre cazul Harry Quebert” a lui Joel Dicker. Este un super roman pe care, va garantez ca dupa prima pagina nu il veti lasa din mana pana nu il veti termina! Este perfect pentru o vacanta in care cautati odihna, relaxare si deconectare totala. Are de toate: actiune imprevizibila, povesti de dragoste controversate, anchete dificile. Singurul dezavantaj este ca are nevoie de putin mai mult loc in bagaj – nu este deloc subtire
- Blogu’ lui Otrava : “Woody Allen in dialog cu Stig Bjorkman”. Este regizorul meu preferat, iar daca ai vazut toate filmele lui o sa iti faca mare placere sa parcurgi acest inteviu despre tot ce a facut pana acum pe marele ecran Woody Allen. “Woody Allen in dialog cu Stig Björkman este cea mai buna carte publicata vreodata despre filmele lui Woody Allen.” O recomand cu drag tuturor fanilor Allen pentru ca este plina de ironie si umor – fix asa cum este omul asta. A fost cartea care m-a insotit in vacanta de la inceputul acestei veri in Portofino.
- Andi Moisescu : “High Fidelity”, de Nick Hornby. “Pe cand eram doar niste pusti” (Patti Smith), „A doua carte de la Vama Veche” (Cristian Pepino)
10. Magicianul Robert Tudor – prezentator Vocea Romaniei Junior:
“Experimentul MAMATATA”, scrisa de Iulian Tanase, este o carte pe care am citit-o vara aceasta si pe care mi-a recomandat-o Mihai Bobonete. Merita citita. Autorul povesteste dialogurile incredibile cu copiii sai sau dialogurile dintre cei doi nazdravani, la varsta de 2-5 ani, perioada in care copiii nu inteleg puterea cuvintelor rostite. Recunosc, poate si datorita faptului ca am un copil, am citit-o cu lacrimi in ochi. O alta carte pe care am citit-o vara aceasta se numeste “M-am hotarat sa devin prost”, scrisa de Martin Page. Povestea este a unui tip foarte destept si informat care le stia pe toate. Si, pentru ca era asa, a incercat toate metodele de a intelege societatea in care traia. Dorinta lui cea mai mare era sa fie ca restul oamenilor, nimic mai mult. Autorul este ironic si povestile sunt amuzante, dar cu un sambure de adevar. Merita citita.
De curand am inceput sa citesc “Pierderea virginitatii”, scrisa de Richard Branson, care este o Autobiografie Richard Branson povesteste cum a ajuns un om foarte bogat, in 2016 ocupand locul 19 cei mai bogati oameni din Marea Britanie. Tot in aceasta directie de bussines si dezvoltare personala recomand “Tata bogat, tata sarac” scrisa de Robert Kiyosaki.
6 comments
eu iti recomand, mai romaneste asa :), “Delirul” de Marin Preda. o carte despre noi romanii, cu bune si cu rele. nu e o carte “grea” dar nici “usoara”, e genul ala de carte care te prinde fara sa-ti dai seama si te face sa nu bagi de seama cat de repede trece timpul.
Multumesc pt recomandari!:)
Îmi place pedichiura ta ❤️
Întotdeauna recomand The bronze horseman de Paullina Simons. O poveste impresionanta care, pe mine personal, m-a marcat enorm
De departe cea mai tare carte: Magicianul – John Fowles
Eu recomand tuturor 20 de ani in Siberia. Am tras de ea cat de mult am putut ca să nu o termin. Și imediat ce am terminat-o am avut „depresia cititorului”. Îmi venea sa o reincep.