Aplicatii de vacanta

by Corina Caragea
0 comment

Astazi, tehnologia merge mana in mana cu planificarea eficienta a vacantei. Totul se afla in telefonul sau tableta noastra. Cine mai cara rucsacul cu aparatura foto, cine mai cara harti sau carti, cand ai totul la cateva secunde si un deget distanta?

Iata o lista de aplicatii gratuite, care mie imi fac vacantele mai usoare:

  1. In primul rand, trebuie sa stii ca daca nu ai net in locul in care mergi, te poti orienta totusi cu Google Maps daca iti descarci harta de acasa. La fata locului o poti folosi offline si te va ghida fie ca esti la volan, fie pe jos. Am incercat in Dubai sau in Israel, unde Roamingul nu era chiar ieftin.
  2. Ce te faci daca tocmai ai aterizat unde nu te intelegi cu localnicii ? Limbajul semnelor? Te salveaza Google Translate. In Japonia nu m-as fi descurcat fara ea in taxi, la supermarket unde pozam etichetele sau la restaurant, unde am scanat meniul si am obtinut pe loc traducerea lui. Asadar, ai 3 metode: tastarea mesajului, scanarea sau inregistrarea vocala. Si totul merge si offline.
  3. Ghidul tau in oras se ascunde in telefon. VISITACITY iti face itinerariul, ii spui cate zile vrei sa stai si …. ai planul potrivit, ce obiective turistice sa nu ratezi, unde sa mananci, viata de noapte sau planul pentru turistul cu buzunarele….cam goale.
  4. Tripadvisor este un must in bagajul virtual al oricarui calator. Ce imi place aici este ca vad poze reale, postate de alti calatori care au fost acolo inaintea mea si au oferit recenzii care ma ajuta sa aleg intre restaurant, cafenele, hoteluri sau ghizi.
  5. La fata locului cu ce te deplasezi? Eu inchiriez biciclete sau trotinete. Un exemplu este BIRD. Gasesc trotinetele parcate la intamplare pe trotuar, cu telefonul mobil scanez codul si am plecat la plimbare. O las la destinatie si altcineva o va lua. Si mai interesant – poate vrei sa ai masina ta, dar fara sa iti bati capul cu acte, benzina, asigurari. Cu aplicatii de genul EMOV sau CAR2GO, descui masina folosind codul din telefon, gasesti cheia in torpedou, si pornesti la drum. Lasi masina la destinatie si o incui cu acelasi cod. Masinuta este electrica. Mai ales in Spania am folosit aceste aplicatii.
  6. THE FORK. Este aplicatia care te ajuta cand iti e foame. Iti arata restaurantele din jurul tau, cu tot cu notele date de turisti, poze si meniu, iti rezerva o masa la ora dorita si iti da si ponturi pentru reduceri. Cand caut de mancare mai folosesc si OpenTable
  7. Daca vrei sa ai control asupra bugetului de vacanta, trebuie sa iti descarci o aplicatie – convertor valutar. XE CURRENCY folosesc eu.
  8. Cand iti planifici vacanta, ai in vedere aplicatii ale motoarelor de cautare pentru avioane si cazari. Eu folosesc Skyscanner, Kayak sau Expedia pentru bilete de avion si Booking , Airbnb sau Homeaway pentru cazari, fie ca sunt hoteluri, fie ca sunt apartamente ale localnicilor, de ce nu? Am stat intr-o casuta pe plaja in Grecia si tot asa pe insula Okinawa.

Desigur, ar mai fi si aplicatiile pentru foto/video, care ma ajuta foarte mult cand vreau sa pastrez amintiri de nepretuit si mai ales sa transmit mai departe ceea ce vad is traiesc, sa va iau cu mine in calatarile si sa vedeti prin cohii mei, atatea locuri minunate din lume. Dar despre ele, intr-o postare viitoare! Pana atunci, bucurati-va de vacanta cat mai mult offline, dar folositi aplicatiile sa va usureze calatoriile.

Vacanta frumoasa tuturor!

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.