https://www.corinacaragea.ro/wp-content/uploads/2018/10/5D2CA2C4-8151-420C-ACBC-5445543F5424-960x720_c.jpeg

Lost in Japan


Cand am asezat Japonia pe harta imaginara a dorintelor mele, am vizualizat Kyoto – gradini, temple budiste colorate si linistite, traditie si desigur, gheise. Daca Tokio este epicentrul economic al Japoniei, cred ca aici, in Kyoto, bate inima ei din punct de vedere istoric si cultural.

Asa ca recomand oricui sa faca un stop in Kyoto, daca vrea sa spuna ca a fost in Japonia. Este cu totul si cu totul diferit de Tokio. Eu am stat acolo 5 zile si am ales sa ma cazez intr-un hotel traditional (dar nu ryokan), cu doar cateva camere, in fata caruia a trebuit sa ma descalt, sa ma aplec atunci cand intru pe usile mici, sa imi atarn hainele pe pereti, caci nu aveam dulap si sa stau la masa … pe jos. Peste tot era lemn si..nimic scris in engleza.

Am aterizat intr-un cuptor la propriu, caci afara erau 35 de grade, umiditate 100 %,  iar in camera, cum eu nu am reusit sa descifrez butoanele aerului conditionat, am dat CALDURA mai tare si m-am culcat . O noapte de cosmar in adevaratul sens al cuvantului. Daca in Tokio ma mai descurcam cu engleza, aici sansele sa ma inteleaga cineva au scazut dramatic, dar aveam sa aflu in insula Okinawa ca se poate mai rau 🙂 

Ma intorc cu detalii foarte-foarte curand. Va las deocamdata marturia video:

Share with your friends

corinacaragea

Other posts by

Menu