Salina Turda Corina Caragea

Salina Turda

by Corina Caragea
1 comment

Pe o ploaie teribila la inceput de august, intr-una dintre zilele Untold, m-am ascuns intr-un muzeu total neobisnuit, spectaculos, la zeci de metri sub pamant. Salina Turda este un muzeu al mineritului de sare, dar dincolo de asta, este si un parc de distractii in inima Transivaniei.

690.000 de turisti au vizitat anul trecut SalinaTurda. As spune sa mergeti la Salina Turda cu toata familia si sa evitati zilele de weekend, cand este aglomerat si asteptati zeci de minute la coada la liftul panoramic ce va va duce spre inima pamantului. Eu am ales sa urc si sa cobor treptele de lemn, astfel putand sa admir in voie aceasta minune cu tunele, balcoane de lemn si multe, multe etaje – Mina Rudolf, Mina Ghizela, Mina Terezia si Galeria Franz Josef.  Salina Turda este o oaza de liniste, dar si de sanatate – aici exista si o baza de tratament pentru cei cu afectiuni respiratorii.  La 120 de metri sub pamant gasesti un amfiteatru unde au loc spectacole si concerte, o roata cu 6 gondole, barcute pe care le poti inchiria pentru o plimbare pe lac (10 lei/20 minute), mese de biliard, terenuri de minigolf, fotbal sau tenis.
Cum ajungeti la Salina? Eu am pornit din Cluj, este cam la 30 de kilometri distanta,  am mers cu masina, iar din Turda exista microbuze din centrul orasului. Taxa de intrare este de 40 de lei pentru adulti. E bine de stiut si ca in Salina nu aveti semnal la telefon si nici nu aveti voie cu animale sau mancare. Luati-va haine potrivite pentru o temperatura de aproximativ 12 grade! Pe vremea asta de acum, este o evadare excelenta!

You may also like

1 comment

Cristi 26/08/2020 - 13:24

Un loc superb! De poveste! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.